Sasfészek Apartman
Elérhetőségünk
Cím: 3346 Bélapátfalva, Petöfi S. út 2.
Tel.: (00-36) 06-36-354-400
Mobil: (00-36) 06-30-359-2974
E-mail:
Szép Kártyát Elfogadunk
Üdülési csekk
Üdülési csekk
Üdülési csekk
Üdülési csekket elfogadunk
ingyenes WIFI
Ingyenes WIFI
Programajánló

Válasszon:

- Bélapátfalva

- Szilvásvárad

- Eger

- Szarvaskő

- Lillafüred

- Mikófalva

- Miskolc

Bélapátfalva látnivalóit legkönnyebben a Bél-kő tanösvény segítségével fedezhetik fel: a 7 állomásos túra a Bélháromkúti Apátságtól indul, amely az egyetlen magyarországi épségben megmaradt középkori ciszterci apátsági épület. A tanösvény a Bél-kő környékének kultúrtörténetét, a hegy földtani felépítését, növénytársulásait és a sziklagyepek növény- és állatvilágát mutatja be. A tanösvény a Bél-kő megmaradt 815 m magas csúcsán kialakított kilátóhelyen végződik, ahonnan tiszta időben a Tátra csúcsait is megfigyelhetjük.
A tanösvény igazi túraútvonal-csomópontba torkollik, ahonnan a Bükk-fennsíkra, Szilvásváradra, Felsőtárkányba vagy Szarvaskőre is tovább kirándulhatunk.
A horgászat szerelmesei is kellemes napokat tölthetnek a közeli Lak-völgyi-tavat felkeresve.

Bélapátfalva környékének legnagyobb látványossága, és turistacsalogató helye a mindössze néhány kilométerre található - a lipicai ménes által nemzetközi hírű - Szilvásvárad, és a településbe torkolló Szalajka-völgy, valamint az erdei, erdészeti múzeum, az egyedülálló Fátyol-vízesés, a pisztrángosok és sütödék, az egycsöves bobpálya és a lovaspálya.
A völgyből megszámlálhatatlanul sok útvonalon barangolhatjuk be a Bükköt; Bánkút, Szarvaskő, Cserépfalu, Répáshuta, Lillafüred felé vezetnek a különböző jelzésű turistautak.

A közeli Szarvaskőre ellátogatva végigsétálhatunk a körtúra jellegű tanösvényen, amely a nagy formagazdagságot mutató bazalt-képződményeivel nyűgözi le a kirándulót. Szarvaskő felett, a meredek sziklaszirt tetején áll az ősi szarvaskői vár romja. A rom tetején kialakított kilátóból nagyon szép a panoráma: látni a Keselyű-bércet, a Tardos-bércet, a kettő között pedig az Eger-patak kanyargós, szurdokszerű bevágását.

Bélapátfalva távolabbi környékének nevezetességei közé tartozik:

  • Eger a híres Várral, a Bazilikával, a Minarettel, a Szépasszony-völggyel és gyönyörű belvárosával.
  • Wellness-fürdőjéről híres Egerszalók.
  • A világörökség részeként számon tartott Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjai, amelyek közül a legismertebb a hazai aggteleki Baradla-barlang.
  • Lillafüred, Magyarország legnagyobb vízesésével.
Miskolctapolca, a barlangfürdőjével.
A határon túli látnivalók: dobsinai jégbarlang, Kassa és Rozsnyó városa, a betléri kastély, a tornai és a krasznokhorkai vár.

Minden jog fenntartva (Copyright) 2007-2014 Sasfészek Apartman
Kert - Kerti tó Webáruház

Valid XHTML 1.0 Transitional